Ova mrežna stranica omogućava pristup eHealth sustavu koji je napravljen u okviru projekta “Mjerenja i predviđanja u stvarnom vremenu za uspješnu prevenciju i upravljanje sezonskim alergijama u prekograničnom području Hrvatska-Srbija” – RealForAll (2017HR-RS151).
RealForAll eHealth system čine www.realforall.com mrežne strenice i smartphone aplikacije.

Kome je namijenjeno?
Namijenjeno je osobama koje pate od peludne alergije kao i osobama koje sumnjaju na nju.

Čemu služi?
Pomaže u životu s alergijom na pelud tako što:

  • u stvarnom vremenu nudi uvid u mjerenja koncentracije peludi u zraku
  • informira o prognozi koncentracija peludi za više dana unaprijed
  • omogućava vođenje personaliziranog kalendara za laku usporedbu simptoma s rezultatima mjerenja (nije dostupno preko www.realforall.com)

Za koje lokacije je dostupno?
Trenutno su postavljena dva uređaja za automatsko mjerenje koncentracija peludi u zraku, u Novom Sadu (Srbija) i Osijeku (Hrvatska)

Za koje vrste peludi su dostupni podaci?
Trenutno su dostupni podaci o ukupnoj koncentraciji peludi i koncentracijama najznačajnijih alergena (pelud breze, pelud trava, pelud ambrozije). Broj vrsta peludi će vremenom rasti.

Šta je prognoza?
Prognozirane koncentracije peludi su neverifikovane modelirane vrijednosti. SILAM prognoza koncentracije peludi, prikazana na mapi, dostupna je zahvaljujuci znanstvenoj suradnji s Finskim meteorološkim institutom (FMI). SILAM moduli za prognoziranje koncentracija peludi su razvijeni u suradnji sa Europskom mrežom za aeroalergene – EAN.

Gdje se čuvaju podaci o mojim simptomima?
(nije relevantno za www.realforall.com)
Podaci o unesenim simptomima se čuvaju isključivo na telefonu na kojem je aplikacija instalirana. Podacima o simptomima možete upravljati bez ograničenja, a u slučaju brisanja ili deinstalacije aplikacije s telefona, vaši podaci bit će trajno izgubljeni.

Kako prenijeti podatke iz kalendara?
(nije relevantno za www.realforall.com)
Ukoliko želite unesene podatke o simptomima sačuvati ili prenijeti na drugi telefon morate ih izvesti iz telefona gdje ste ih unosili, a zatim ih možete uvesti u novi telefon. Uvoz i izvoz podataka možete napraviti u izborniku na ovoj stranici.

Koji jezici su dostupni?

Dostupni su engleski, hrvatski i srpski jezik. Izbor jezika nalazi se u izborniku.

Uvjeti korištenja

Pristupanjem www.realforall.com , preuzimanjem i instaliranjem smartphone aplikacija suglasni ste s navedenim uvjetima korišenja. Prihvaćanjem uvjeta upotrebe dobijate neekskluzivno i neprenosivo pravo da isključivo za osobne potrebe koristite podatke i servise koje nudimo.
Niti jedan dio sadržaja ne smije biti reproduciran u bilo kojem obliku i na bilo koji način. Suglasni ste da nećete modificirati, iznajmljivati, prodavati i distribuirati na bilo koji način dostupne sadržaje.

Izjava o ograničenju odgovornosti

Partneri RealForAll projekta ne daju garancije da će ponuđeni servisi biti bez grešaka i da će pristup biti kontinuiran i bez prekida. Razumijete i suglasni ste da preuzimate, ili na drugi način pristupate, sadržajima i servisima na vlastiti rizik.

Partneri na RealForAll projektu ni u kom slučaju neće biti odgovorni za bilo kakavu direktnu, indirektnu ili posljedičnu štetu koja nastane zbog upotrebe dostupnih sadržaja.

Mi nismo kvalificirani da damo medicinski savjet i ništa u ponuđeno se ne smije smatrati takvim. Mi proučavamo alergene u zraku, a ne pacijente.

Atmosfera je dinamičan sustav i mnoštvo faktora utječe na raznovrsnost bioaerosola i kvalitetu prognoze. Mjerenje i prognoza za pojedinačno mjesto daje procjenu stanja, a ne u potpunosti specifičnu i točnu informaciju.

Оva publikacija je napravljena uz podršku Europske Unije. Za sadržaj ove aplikacije su isključivo odgovorni partneri RealForAll projekta i ni na koji način ne oslikava stavove Europske Unije.

O projektu