Ova mrežna stranica omogućava pristup eHealth sustavu koji je napravljen u okviru projekta “Mjerenja i predviđanja u stvarnom vremenu za uspješnu prevenciju i upravljanje sezonskim alergijama u prekograničnom području Hrvatska-Srbija” – RealForAll (2017HR-RS151).
RealForAll eHealth system čine www.realforall.com mrežne strenice i smartphone aplikacije.

Kome je namijenjeno?
Namijenjeno je osobama koje pate od peludne alergije kao i osobama koje sumnjaju na nju.

Čemu služi?
Pomaže u životu s alergijom na pelud tako što:

  • u stvarnom vremenu nudi uvid u mjerenja koncentracije peludi u zraku
  • informira o prognozi koncentracija peludi za više dana unaprijed
  • omogućava vođenje personaliziranog kalendara za laku usporedbu simptoma s rezultatima mjerenja (nije dostupno preko www.realforall.com)

Za koje lokacije je dostupno?
Trenutno su postavljena dva uređaja za automatsko mjerenje koncentracija peludi u zraku, u Novom Sadu (Srbija) i Osijeku (Hrvatska)

Za koje vrste peludi su dostupni podaci?
Trenutno su dostupni podaci o ukupnoj koncentraciji peludi i koncentracijama najznačajnijih alergena (pelud breze, pelud trava, pelud ambrozije). Broj vrsta peludi će vremenom rasti.

Gdje se čuvaju podaci o mojim simptomima?
(nije relevantno za www.realforall.com)
Podaci o unesenim simptomima se čuvaju isključivo na telefonu na kojem je aplikacija instalirana. Podacima o simptomima možete upravljati bez ograničenja, a u slučaju brisanja ili deinstalacije aplikacije s telefona, vaši podaci bit će trajno izgubljeni.

Kako prenijeti podatke iz kalendara?
(nije relevantno za www.realforall.com)
Ukoliko želite unesene podatke o simptomima sačuvati ili prenijeti na drugi telefon morate ih izvesti iz telefona gdje ste ih unosili, a zatim ih možete uvesti u novi telefon. Uvoz i izvoz podataka možete napraviti u izborniku na ovoj stranici.

Koji jezici su dostupni?

Dostupni su engleski, hrvatski i srpski jezik. Izbor jezika nalazi se u izborniku.

Uvjeti korištenja

Pristupanjem www.realforall.com , preuzimanjem i instaliranjem smartphone aplikacija suglasni ste s navedenim uvjetima korišenja. Prihvaćanjem uvjeta upotrebe dobijate neekskluzivno i neprenosivo pravo da isključivo za osobne potrebe koristite podatke i servise koje nudimo.
Niti jedan dio sadržaja ne smije biti reproduciran u bilo kojem obliku i na bilo koji način. Suglasni ste da nećete modificirati, iznajmljivati, prodavati i distribuirati na bilo koji način dostupne sadržaje.

Izjava o ograničenju odgovornosti

Partneri RealForAll projekta ne daju garancije da će ponuđeni servisi biti bez grešaka i da će pristup biti kontinuiran i bez prekida. Razumijete i suglasni ste da preuzimate, ili na drugi način pristupate, sadržajima i servisima na vlastiti rizik.

Partneri na RealForAll projektu ni u kom slučaju neće biti odgovorni za bilo kakavu direktnu, indirektnu ili posljedičnu štetu koja nastane zbog upotrebe dostupnih sadržaja.

Mi nismo kvalificirani da damo medicinski savjet i ništa u ponuđeno se ne smije smatrati takvim. Mi proučavamo alergene u zraku, a ne pacijente.

Atmosfera je dinamičan sustav i mnoštvo faktora utječe na raznovrsnost bioaerosola i kvalitetu prognoze. Mjerenje i prognoza za pojedinačno mjesto daje procjenu stanja, a ne u potpunosti specifičnu i točnu informaciju.

Оva publikacija je napravljena uz podršku Europske Unije. Za sadržaj ove aplikacije su isključivo odgovorni partneri RealForAll projekta i ni na koji način ne oslikava stavove Europske Unije.

O projektu